sobota, 22 marca 2014

Nie rób siary

LECI

 Od dłuższego czasu nosiłam się z zamiarem kupienia suszarki do owoców/warzyw/grzybów/ziół. Oczywiście jak to była zawsze są ważniejsze wydatki, a przynajmniej te milej widziane (patrz kolejna para butów, bądź torebka). Ale nadszedł ten dzień, dziwnym zbiegiem okoliczności zbiegł się on z dniem otrzymania "bonusa" z pracy :) na blacie stanęła ZELKA czyli :
 
 Na pierwszy ogień poszło to co miałam pod ręką, czyli czipsy jabłkowe z cynamonem i z selera. Wyszło przepysznie, cienkie chrupkie i bez siarki, którą normalnie używają do suszenia większości rzeczy dostępnych w sklepach, morele, banany, jabłka itd. 


  To tyle, idę sobie dalej kichać na wiosnę. 
P.S. wspaniałe to jest uczucie, kiedy jesz czipsy i wiesz że są zdrowe i nie musisz mieć wyrzutów sumienia.

2 komentarze:

  1. ile się takie czipsy suszą?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zależy od ich grubości i z czego są robione, seler i jabłko na cienko , na najniższym stopniu 2,5 godz

      Usuń